Lånepengerpådagen.com Lån Lån penger til bryllup med forbrukslån

Lån penger til bryllup med forbrukslånDet finnes mange tips til hvordan man kan gjøre bryllupet så rimelig som mulig. Når det er sagt, er det ingen hemmelighet at den store dagen ofte sprenger budsjettet i fillebiter. Heldigvis finnes det løsninger i form av kredittlån fra Re:member og andre usikrede lån. Dette er lån som gis uten at banken stiller med sikkerhet i bolig.

Mange gifteklare par i etableringsfasen har enda ikke kjøpt egen bolig, og da er det kjekt å ha mulighet til å finansiere bryllupet med forbrukslån eller kredittlån. Dette er imidlertid ikke lån man skal ta opp helt ukritisk. Vi skal nå se nærmere på fordeler og ulemper ved forbrukslån, og i tillegg se nærmere på hvorfor bryllup koster mye.

Hva koster det å gifte seg?

Det er selvfølgelig helt opp til det enkelte brudeparet å legge lista når bryllupet skal planlegges. Enkelte foretrekker et enkelt bryllup med få gjester, for eksempel i form av et kostnadsbesparende mikrobryllup. Andre planlegger bryllupet sitt i mange år, noe som gjerne inkluderer en lang gjesteliste, dyre lokaler, catering-tjenester, underholdning, stor bryllupskake og ikke minst – drømmekjolen.

Det er enkelte utgiftsposter som er større enn andre i bryllupet. Spesielt lokaler er noe man kan spare mye på dersom man velger smart. Å leie en herregård eller et fransk slott er selvfølgelig ikke billig. Leier man et klubbhus eller lignende i nærområdet istedenfor kan man spare mye. Gifteringer kan også bli dyre om man velger fra øverste hylle.

Fordeler med forbrukslån til bryllup

Ofte har man tid til å spare opp til drømmebryllupet over flere år, eller kanskje man er så heldig at man har en høy inntekt som enkelt kan finansiere bryllupet. Andre ganger har man ikke hatt tid til å spare, og da er det godt å ha muligheten til å ta opp et forbrukslån som kan dekke uforutsette utgifter.

Et forbrukslån kan med andre ord være redningen for enkelte par, som kanskje ikke ville fått mulighet til å arrangere drømmebryllupet uten. Det er også en fordel at det ikke stilles noen krav til at man må sitte med fast eiendom for å få denne typen lån. Dette åpner mange dører for de som leier og ikke eier bolig.

Ulemper ved å betale den store dagen med usikret lån

Det å ta opp forbrukslån for å finansiere bryllupet virker kanskje som en god plan. Men man bør huske at forbrukslån (og andre typer usikrede lån) også har visse ulemper. Den største ulempen er at lånet kommer med relativt høy rente. Et lån med sikkerhet – som f.eks. et boliglån – er derfor langt billigere å betjene.

Man bør derfor vie ekstra mye oppmerksomhet til det som kalles effektiv rente når man skal ta opp forbrukslån – enten det er til bryllup, oppussing eller bryllupsreisen. Denne renten sier nemlig noe om hva lånets totale kostnad blir, nominell rente inkludert. En annen ulempe med å ta opp forbrukslån er at man kan få betalingsanmerkninger om lånet ikke betales tidsnok.

Hvordan finne det beste forbrukslånet når man skal gifte seg?

Innimellom all planleggingen av den store dagen, bør man sette av tid til å finne et forbrukslån som er mest mulig gunstig – dersom man har bestemt seg for å finansiere giftermålet på denne måten. Heldigvis er det enkelt å finne markedets beste forbrukslån. Det eneste man trenger å gjøre, er å finne et sammenligningsverktøy på nett!

Man finner mange ulike nettsider som tilbyr sammenligning av forbrukslån og andre lån uten sikkerhet. Det er smart å velge en nøytral og ukommersiell side som gir ærlige svar. Det eneste man trenger å gjøre, er å oppgi ønsket nedbetalingstid og beløp. Husk at resultatet (renten) ikke nødvendigvis er den samme banken tilbyr deg.

Usikret lån til bryllup – en konklusjon

Man kan spare inn mye ved å ta riktige valg i planleggingsfasen
Spar opp egne penger om mulig
Forbrukslån kan være til god hjelp om uforutsette utgifter oppstår
Sammenlign lån

Når man skal gifte seg blir det fort tydelig at den store dagen kan bli dyrere enn antatt. Man skal gjerne ha elegant transport i limousin, dyr kjole, diamantring, flotte lokaler og flere titalls gjester, og kanskje til og med en fotograf. Da kan et forbrukslån være redningen om regningen blir for stor. Velg imidlertid forbrukslån med omhu.