Lånepengerpådagen.com Lån Forbrukslån på dagen – slik får man det beste tilbudet

Forbrukslån på dagen – slik får man det beste tilbudetMange ønsker å ta opp lån uten sikkerhet, og det mangler heller ikke på långivere som innvilger dem. Opp Finans er en slik aktør; her kan man låne inntil 500 000 kroner. I noen tilfeller kan man få svar på søknader umiddelbart, og ha pengene på konto samme dag. Man skal imidlertid være forsiktig med å ta spontane avgjørelser.

Først må man forsikre seg om at man har sin egen økonomi på stell. Det gjelder å kredittsjekke seg selv, for å finne ut hvor mye man har til overs hver måned. Man skal kunne håndtere eventuelle renteøkninger, og helst være i stand til å ferdig betale lånet så fort det lar seg gjøre.

Når man trenger penger raskt

Man vet aldri når et plutselig behov for penger melder seg. Kanskje trenger man ny bil øyeblikkelig, eller penger til strøm for å komme seg gjennom vinteren. Har man ikke råd med å vente, gjelder det å sende en komplett lånesøknad som kan behandles effektivt. Signerer man med BankID, skal man ikke se bort ifra at pengene raskt utbetales.

Det er altså fullt mulig å få lån ganske umiddelbart, og jo tidligere på dagen man søker, jo bedre er det. Har man imidlertid muligheten til å vente med avgjørelsen, er det det beste. Da får man tid til å forsikre seg om at man klarer nedbetalingen, i tillegg til at kan sammenligne tilbud fra ulike banker.

Sammenlign tilbud

En god idé er å benytte seg av en låneformidler for å få fortgang i låneprosessen. Da skriver man én søknad, som gjennom låneformidler sendes til flere banker. Ofte får man svært raske svar, og kan sammenligne tilbudene man får. Å sende søknader er helt uforpliktende. Man kan bruke flere låneformidlere for å få enda flere tilbud.

Jo flere banker og tilbud man sammenligner, desto større er sjansen for at man finner det rette tilbudet. Enkelte banker tilbyr fleksible lånerammer, hvor det kun påløper renter på delen av lånerammen du har brukt. Dette passer fint dersom utgiftene varierer mellom månedene. Det er en stor frihet i å låne slik, gitt at man nedbetaler.

Smålån

Smålån er en type lån uten sikkerhet kjent for at man kan få dem på dagen. Dette er en type forbrukslån, bare med lavere beløp. Her er det (vanligvis) snakk om alt mellom 1 000 og 70 000 kroner, men renten kan være skyhøy. Alt mellom 25 % og 200 % rente er normalt her.

Mange velger likevel denne lånetypen når spontane lånebehov melder seg. Skal man ta opp smålån, gjelder det å være i økonomisk stand til å nedbetale det så fort som mulig. Ingen er tjent med mislighold, noe som kan forekomme dersom man ikke er forsiktig nok. Samtidig kan de dekke plutselige hull i økonomien, da man ofte får utbetaling samme dag.

Vanlige krav

Grunnet risikoen for mislighold, stiller bankene krav til alle som søker om forbrukslån. Derfor foretas kredittvurderinger, og kriteriene varierer fra bank til bank. Det er vanlig at de forventer årsinntekt på minst 200 000 kroner, samt tre år med levert lignet inntekt for selvstendig næringsdrivende. Aldersgrenser kan også variere, og 23 er svært normalt.

Betalingsanmerkninger og løpende inkassosaker er lite populært, da slikt vitner om uforsvarlig pengebruk. For utlendingers del kreves det gjerne at man har vært norsk statsborger i inntil 3 år sammenhengende. Samtidig finnes aktører som kun forlanger at man er registrert i Folkeregisteret. De ulike kravene skal gi banker en pekepinn på om søkere er skikket til å håndtere lånet.

Oppsummering – lån på dagen

  • Søknader som er ferdigbehandlede innen 13.00, kan hos noen banker utbetales samme dag
  • De billigste lån er de som nedbetales så fort som mulig

Det er mulig å få innvilget lån på dagen ved behov. Selvfølgelig er det lurest å vente med å ta en stor låneavgjørelse, men muligheten er der. Sammenligner man ulike tilbud kan man ende opp med det beste markedet har å by på. For å komme best ut av långivers kredittsjekk, gjelder det å ha det privatøkonomiske på stell.